Pedagogik på barnens villkor

18 maj 2020
eva_olsson

Att så tidigt som möjligt lära ett barn olika kunskaper har sina fördelar. Då är upptäckarlusten som störst och barnet har därför lättare att ta till sig olika kunskaper. Dessutom vill barn som regel inte sitta stilla längre stunder och därför är det viktigt att de emellanåt får röra på sig. Då har de lättare att koncentrera sig och därmed också lättare att lära sig saker. 

På British Schools förskola i Eskilstuna sätter de barnen i centrum. Där får de lära sig att läsa och skriva både på svenska och engelska efter egen mognad samtidigt som de följer förskolans läroplan. De har också pedagoger som följer varje barns framsteg tillsammans med deras föräldrar. Här är deras värdegrund att det ska vara roligt att lära sig nya saker och det ska givetvis helt ske på barnens villkor. Till British Mini förskolor kan du ansöka om en plats till ditt barn redan från 1 års ålder och här har barnen möjlighet att gå till de är 5 år. Därefter kan de fortsätta på British Junior grundskola där värdegrunden är densamma, att eleverna ska tycka det är spännande och kul att lära sig nya saker. Genom att barnen på ett tidigt stadium får lära sig engelska har de ett försprång när de sedan börjar grundskolan.

På förskolan har barnen tillgång till stora naturområden, som en del av utomhuspedagogiken. De har för närvarande förskolor på två ställen, men kommer att öppna en tredje inom kort. På den förskola som ligger på Rademachergatan har barnen tillgång till datorer, iPads och Smart boards som är ett pedagogiskt undervisningsverktyg. Skolans innergård har också ett stort skepp där de kan leka. Smaragdgården, som är den andra förskolan, har ett stort antal rum där olika teman inom läroplanen tränas. Det är allt från språkutveckling till räknande, skrivande och skapande. Här finns också en stor gård som uppmuntrar till lek.

Fler nyheter