Hoppet leder dig tillbaka till ett positivt liv

26 februari 2021
mikael_barani

I kölvattnet av de tider som vi lever i just nu är det många som känner att tillvaron är påfrestande, eller kanske extra påfrestande. För om man redan mådde psykiskt dåligt innan allt vad Covid-19 hände så är chansen påtaglig att man mår sämre nu.
Vad tankarna är försöker säga dig så finns det dock alltid hopp och hjälp att få. Det är lätt att man efter lång tids nedstämdhet tror det motsatta: Att mörkret är allt som finns.

Detta är också mörkrets bästa knep: Att övertyga dig om att det inte finns några alternativ.

Återerövra din glädje

Ofta finns däremot hjälpen närmare än vad du tror. Ibland handlar det om att våga prata ut med en vän, andra gånger om att söka hjälp från en objektiv part som är utbildad i att vägleda människor tillbaka in i ljuset igen.

På https://www.mynextmove.se/ hittar du öppenvård för vuxna och ungdomar i Malmö. Här kan du få assistans med att hitta tillbaka till glädjen i ditt liv igen. Behöver du någonstans att bo under behandlingen kan du också få hjälp med detta.

Många gånger handlar vägen tillbaka till ett positivt och konstruktivt liv om att inse att man faktiskt är i mörkret – och att detta mörker har en begränsad yta. Det finns en värld utanför hopplösheten, men man måste tillåta sig själv att tro att det är möjligt att ta sig dit.

Detta kan förstås många gånger vara lättare sagt än gjort, därav behovet av vägledning och påminnelser från professionella som är utbildade medmänniskor.

Nu är det förstås så att det bara är en enda person som kan få denna kula i rullning, och det är du.
Känner du att du har nått vägs ände och behöver hjälp med att hitta tillbaka till dig själv igen: Kontakta My Next Move. För du behöver inte lida i ensamhet. 

Fler nyheter