Behöver ni hjälp med asylrätt i Göteborg?

11 maj 2021
jonas_olsson

Har ni problem med att få hjälp med asyl och behöver ta hjälp av en advokat för asylrätt i Göteborg? Då kan ni kontakta https://advokatfirmanop.se/sv, till exempel. En advokat och en advokatbyrå som är specialiserade inom just asylrätt är vad ni behöver. En advokat som arbetar med asylrätt hjälper flyktingar som kommer till Sverige att ha rätt till skydd och uppehälle. 

Det kan vara svårt att veta exakt hur man ska gå tillväga om man kommer som papperslös till Sverige. Då behöver man se till att få hjälp av någon som kan. En advokat kan hjälpa till att ansöka om asylrätt och finns med och stöttar en under hela processens gång. Varje person har rätt att söka asyl i ett land denne reser in i. 

 

Gör en otrygg situation trygg genom språket

Som advokat möter man väldigt många människor under sina arbetsdagar. Väldigt olika typer av människor också. Det är viktigt att man har en social kompetens och en stor förståelse för andra människors situation om man vill arbeta som advokat. Om man vill specialisera sig inom asylrätt är det en stor fördel om man talar flera språk. Detta eftersom många inte pratar svenska när de kommer hit för att ansöka om asyl. 

Flera advokatbyråer som inriktar sig på just det här området har medarbetare som talar flera olika språk. Det ses som en stor fördel just på grund av språkets svårigheter när flyktingar kommer hit för att söka asyl. Det kan kännas som en stor trygghet i hela den här processen som de måste gå igenom att det finns någon som hjälper dem på just deras språk. Det finns ju nästan ingenting annat som får en att känna sig mer otrygg i just otrygga situationer som människor som talar ett helt annat språk än vad man själv gör.

Fler nyheter