Anlita en takläggare med papptak som specialitet

16 maj 2022
jonas_olsson

editorial

Papptak har många fördelar, inte minst ekonomiskt. I alla fall om man jämför med andra takmaterial som plåt och tegel. Takpapp är också följsamt och lätt att arbeta med, vilket gör att det går hyfsat snabbt för en van takläggare att lägga ett papptak. Det innebär att också arbetskostnaden blir relativt låg, till skillnad från ett tegeltak där alla takpannor måste läggas på plats en och en vilket kräver många arbetstimmar.

Dagens moderna papptak brukar hålla i trettio år och ibland mer än så. Men för att få ett papptak som håller riktigt länge får man inte slarva med själva underarbetet. Därför gäller det att anlita en seriös takläggare som också är specialiserad på papptak. Då får man ett papptak som är anpassat för nordiskt klimat och som är av högsta kvalitet. 

 

täkläggere

 

Så hittar man rätt takläggare

Vill man anlita en takläggare för takomläggning eller för underhåll och reparation, ska man börja med att ta in offerter från några olika. Men eftersom det är viktigt att taket blir bra så att det håller länge, måste man också ta hänsyn till erfarenhet och skicklighet och kan inte bara gå på pris. En seriös takläggare erbjuder även kostnadsfri besiktning av taket i samband med att man ber om en offert. Då kan man passa på att ställa frågor och försöka bilda sig en uppfattning om takläggaren verkar seriös och kunnig. 

Bäst är egentligen att gå på rekommendationer från någon vän eller granne när man väljer takläggare. Man kan även be om referenser från tidigare kunder. Fast då är det viktigt att man också ringer upp dessa och ställer frågor. Att dessutom söka på företagsnamnet på nätet för att se om det kommer upp några dåliga recensioner kan vara bra. Men viktigast är att skriva ett ordentligt avtal med den valda takläggaren innan arbetet börjar.

Fler nyheter