Dags för en trapphusrenovering?

22 juli 2022
Helen Johansson

editorial

Dags för renovering.

Funderar du på att renovera ditt trapphus? Det kan vara en skrämmande uppgift, men det behöver det inte vara. I den här guiden går vi igenom hela processen för att renovera ditt trapphus, från början till slut. Vi ger dig tips om hur du väljer rätt entreprenör, hur du förbereder dig inför renoveringen och vad du kan förvänta dig under och efter renoveringen. Så oavsett om du vill byta ut din gamla trappa mot en ny eller bara ge den ett nytt lager färg, kommer den här guiden att göra processen så enkel som möjligt!

 

Det första steget i renoveringen av din trappa är att bestämma vad du vill uppnå. Vill du ersätta din gamla trappa med en ny? Eller vill du bara ge den ett nytt lager färg? När du vet vad du vill är nästa steg att hitta rätt entreprenör. Leta efter någon som har erfarenhet av trapprenovering och som kan ge dig en realistisk offert.

 

När du har hittat rätt entreprenör är det dags att förbereda renoveringen. Det innebär att se till att ditt trapphus är fritt från möbler och andra föremål som kan vara i vägen. Du bör också täcka eventuella golv eller mattor i närheten för att skydda dem från damm och skräp.

 

https://www.sakerbostad.se/Renovera-trapphus-trapphusrenovering

 

renovering

 

Processen varierar.

Själva renoveringsprocessen varierar beroende på vad du gör. Om du bara målar trappan är processen ganska enkel. Men om du byter ut din trappa blir det mer komplicerat. Hur som helst bör din entreprenör hålla dig informerad om hur arbetet fortskrider och meddela dig när de behöver tillgång till ditt trapphus.

 

När renoveringen är klar kan du börja använda dina trappor igen! Om du precis har målat dem kan du använda dem direkt. Men om du har bytt ut din trappa är det viktigt att vänta tills limmet har torkat helt innan du använder dem. Detta tar vanligtvis 24-48 timmar. När limmet är torrt är din nya trappa är redo att användas!

 

Vi hoppas att den här guiden har varit till hjälp vid planeringen av din trapprenovering. Tack för att du läste!

Fler nyheter