Få hjälp med invaliditetsintyg av ortopederna

20 juni 2022
lily_hansen

editorial

Har du blivit drastiskt begränsad i ditt liv? Kan du inte längre utföra samma arbete och blir hela din vardag påverkad? Har du varit med om en olycka som påverkar dig, så kan du ha rätt till en ersättning. Men för att kunna få den behöver du ha en olycksfallsförsäkring. Så se till att alltid ha en bra försäkring, för även om du inte tror att det händer dig, så kan det hända vem som helst och när som helst. En olycka händer lätt. 

Om du är med om en olycka där du blir påverkad en längre tid, då behöver du få ett invaliditetsintyg som du kan lämna in till försäkringsbolaget. Därefter tar de ett beslut om du ska få en ersättning för skadan. Hur mycket du kan få, beror helt på hur mycket skadan påverkar dig. Det beror även på hur lång tid man tror att skadan kommer att kvarstå. Det kan ta tid innan man får ersättning. 

 

invaliditet

 

Hur gör de bedömningen?

För att få ut en rättvis ersättning för olyckan du varit med om, så behöver du ett välskrivet invaliditetsintyg. Det är inget vem som helst kan utfärda, utan du vänder dig till proffsen för få det. Ett proffs kan till exempel vara en ortoped som både kan skriva intyg och är expert på kroppen. Ni går igenom rörlighet, smärtpåverkan och en massa andra saker. 

Ni pratar även om hur skadan påverkar dig och detta är något som skrivs ned. Där kommer även kostnaden in. Hur mycket det kostar att få ett invaliditetsintyg beror helt på hur lång tid utredningen tar och hur komplex skadan är. Ofta är detta en summa som ditt försäkringsbolag betalar ut till dig. Det går alltid att kolla upp om du vill veta redan innan intyget skrivs. Gå till en duktig klinik för att få en rättvis ersättning.

Fler nyheter