Flyttfirma för dig som flyttar runt-runt i Stockholm

27 juni 2022
patrick_pettersson

editorial

Många tycker det är roligt att flytta, men inte att utföra själva flytten. Att byta bostad är kul. Bära kartonger är inte kul. Så enkelt kan man formulera anledningen till att du bör anlita en flyttfirma i Stockholm nästa gång du ska byta boende.

Särskilt i en stad som Stockholm sker det där bostadsbytet ju så himla ofta. Många människor kajkar runt mellan korta andrahandskontrakt i många decennier, långt in i vuxenlivet och med en hel familj i släptåg. Det råder bistra tider på bostadsmarknaden i huvudstaden. Inte konstigt att folk inte pallar bära själva.

 

Hjälpen är värd pengarna

Vissa människor flyttar faktiskt så ofta att det är rent hälsofarligt att göra flytten själv. I alla fall om man tar ett tvärsnitt av befolkningen och gör en bedömning av deras förmåga att lyfta tunga grejer på ett sätt som inte riskerar att skada knän eller rygg. De flesta av oss lyfter helt enkelt fel, och då håller det inte att flytta var och varannan månad. 

Det är helt klart värt en slant, att slippa kalabaliken som uppstår när du ska organisera en flytt på egen hand. Även om du ringer in polare som hjälper till med de tunga lyften, behöver du ändå ta hand om all logistik. Det tar tid. Tid kostar pengar. Och, som sagt, lyfter du sönder dig under flytten får du räkna med att det tar ännu mer tid att bli fullt återställd. Dyrt.

 

flyttfirma

 

Flyttfirman vet hur man gör

Någon som däremot har betydligt större kunskaper i hur man utför ett bra lyft, är de som arbetar på en flyttfirma. Troligtvis har de fått någon typ av utbildning i ämnet, om så än i någon typ av lärlingssystem. Man överlever inte länge i flyttbranschen om man inte tar lyftteknik på allvar.

Så lämna över den där flytten åt proffsen, så slipper du en hel massa besvär. Du har dessutom inte en sekund att förlora. För sannolikt kommer du behöva börja jaga runt efter nästa bostad redan när du flyttar in i din senaste. Kontraktet tar ju snart slut.

Fler nyheter