Vänta inte med att börja skicka blombud i Stockholm

16 maj 2022
lily_hansen

editorial

När skickade du en blombukett till någon sist? Kanske aldrig, om du är tillräckligt ung. Det där med att skicka en blomma på bemärkelsedagen är nämligen något som folk inte verkar börja med förrän efter de passerat trettio. Men då, då börjar blomsterkvastarna stå som spön i backen.

Hårdrockare, metalheads, allehanda snobbiga kulturarbetare och till och med rörmokare eller fåraherdar kan plötsligt få för sig att det är en bra idé att uppmärksamma en födelsedag med ett blombud. Och detta “plötsligt” verkar inte vara så plötsligt, utan istället vara tätt sammankopplat med en begynnande medelålder.

Medelåldern är verkligen gyllene – blommor är bäst

Men det här är på inget sätt något negativt. Inget gör en människa så glad som att få en fin blombukett levererad av ett blombud i Stockholm. Det är något filmiskt härligt över att få ta emot en mystisk bukett, och fnissande leta efter om det finns ett kort medskickat någonstans.

Så kanske är det helt enkelt så att det är först när en människa börjar närma sig medelåldern som han eller hon börjar uppskatta det fina i livet. Vinerna väljs med lite omsorg, chokladens kakaohalt exploderar – och hemmet fylls av en berusande doft av färska snittblommor.

 

blombud

 

Chans till romans med rätt blad i buketten

För dig som ännu inte upplevt tjusningen av att ge eller få en riktigt fin blombukett: ge det en chans. Om du har fått upp ögonen för en potentiell dejt eller partner kan du få typ en mils försprång gentemot de rivaliserande kavaljererna i 25-årsåldern om du vågar satsa på ett blombud.

Men kanske ska du skippa de där röda rosorna med extremt långa stjälkar. Det kan ju verka lite övertydligt. Satsa på lite trendblommor i stället: ranunkel, pioner eller dahlior. Kolla runt på livsstilsbloggarna så ser du vad som är fleur du jour. 

Fler nyheter